Login

 

cfa-elstarongers@xtec.cat
  93 799 46 04
La setmana passada vam celebrar les 26es Jornades Culturals del centre. Van ser tres dies dedicats a treballar, entendre i compartir coneixements sobre la Grècia Clàssica.

El dimarts vam viure experiències a mans d'en Carles (Fora dÒrbita) i el seu planetari ple d'històries mitològiques ... va ser apassionant sortir a la plaça i poder localitzar alguns planetes, estels i constel·lacions a simple vista!
 
I en Francesc Vilalta ens va delitar explicant-nos els fets històrics que envolten les maratons, l'experiència que representa i com cal preparar-se per participar-hi.
 


Els tallers de dimecres
també van resultar tot un èxit.
La ceràmica grega (Arqueonet) va despertar una vena artística abans desconeguda en alguns dels nostres alumnes.
A la cuina amb la Núria Masafrets es van preparar uns plats grecs exquisits que van impregnar tota l'escola d'una oloreta que feia venir més gana. En Lluís ens va ajudar a entendre el teorema de Tales amb teoria i pràctica aplicada. Vam poder mesurar l'edifici del davant sense pujar-hi!! I també, per qui volia una experiència més tranquil·la, es van projectar un parell de pel·lícules de temàtica grega: La Guerra de Troya i Furia de Titanes.
Dijous va ser l'últim dia i vam tenir dues grans intervencions per tancar el cicle.
Gràcies al Víctor Ligos vam descobrir i entendre moltes coses sobre l'emprenta que van deixar els grecs a Catalunya.
I al vespre, la Jordina Biosca ens va narrar, a mode de "culebrot" i amb una interpretació espectacular, els entrellats de personatges mitològics tan coneguts com Zeus, Heracles, Ariadna, Teseu, Pyrene... Quin embolic d'històries entrelligades!


Una gran experiència, tot plegat.
Gràcies a tothom que hi va participar. Esperem que n'hagueu gaudit al mateix temps que apreníeu un munt de coses noves!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter