Login

 

cfa-elstarongers@xtec.cat
  93 799 46 04
El passat 16 d'abril vam anar a visitar la casa Coll i Regàs, una casa modernista, construïda per l' arquitecte Josep Puig i Cadafalch.
 
Puig i Cadafalch va néixer a Mataró (1867-1956) i va ser un reconegut arquitecte modernista, historiador de l'art i polític català.
 
Entre les seves principals obres està la que vam anar a veure: La casa Coll i Regàs. Una casa modernista amb influencies àrabs. Aquesta casa la va dissenyar Puig i Cadafalch sota l'encàrrec d'un important empresari tèxtil de Mataró, el senyor Joaquim Coll i Regàs.
 
Ens va sorprendre la gran quantitat de detalls, la il·luminació i com està de ben conservada tot i tenir tants anys.
A la casa vam poder veure les empremtes dels gustos i sentiments de l'arquitecte i del propietari de la casa. D'una banda, Puig i Cadafalch era un gran defensor de la llengua catalana i així ho demostrava a les seves obres deixant petits detalls relacionats amb Catalunya. D'altra banda, el propietari va voler mostrar la seva grandesa i el seu poder deixant les seves inicials per totes les estances de la casa.
 
És una casa preciosa que val la pena visitar, i més si ets de Mataró, ens queden moltes curiositats per explicar perquè la casa té tants detalls bonics que no tindríem espai suficient aquí.
 
Us convidem a que aneu a fer una visita i conèixer aquesta meravella del patrimoni cultural mataroní!


Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter