Login

 

cfa-elstarongers@xtec.cat
  93 799 46 04
Dimecres 2 de desembre ens va visitar l’Agàpit Borràs, arquitecte i urbanista. Ell ha estat professor a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona i arquitecte municipal de varis municipis de la comarca i de les comarques veïnes. També ha estat redactor de treballs de Planejament General i de Plans Especials del Patrimoni Arquitectònic per a diverses localitats com Alella, Vilassar de Dalt i Mataró.

Com ja sabeu, aquest any a l’escola volem treballar de manera transversal el coneixement de la comarca del Maresme, la nostra comarca.

L’Agàpit ens va recordar el passat agrícola del Maresme i com els excedents de ma d’obra del camp es van anar incorporant a la indústria. Això, evidentment, va tenir un reflex en l’urbanisme de la comarca i el creixement de les nostres vil·les i ciutats. Ens va explicar, com en va ser de transcendental el ferrocarril pel desenvolupament industrial de la comarca i com, en general, el desenvolupament urbanístic respon a diferents models. Ens va explicar quins són els reptes que la comarca té per davant: la protecció dels terrenys agrícoles, les comunicacions, el respecte pel territori... i com n’és d’important la convivència i la cohesió. D’això a l’escola en sabem un munt, però l’Agàpit ens va explicar moltes coses que ens conviden a reflexionar.
 
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter