Login

 

cfa-elstarongers@xtec.cat
  93 799 46 04

El passat divendres dia 22 d’abril al matí vam visitar la Casa Gran de la nostra ciutat, així és com es coneix l’edifici de l’Ajuntament. Per commemorar la diada de Sant Jordi, l’Ajuntament obre les seves portes i els seus regidors fan de guies a les persones que volen visitar-lo. A nosaltres ens va fer de guia la Regidora i 2a Tinent d’Alcalde Sra. Núria Moreno.

Vam pujar per l’escala principal i vam visitar la sala on es reuneix la Comissió Permanent del Govern Municipal, l’anomenada Sala dels Lleons. Ens va sorprendre que a la pintura que penja en una de les seves parets, hi apareixen tigres i no lleons.

Després vam passar per la galeria de mataronins il·lustres que envolta el pati central i també vam observar les pintures que representen diferents moments de la ciutat: l’arribada del tren, la ciutat envoltada de muralles...

El que més ens va impressionar va ser poder seure a la Sala de Plens, allà on es celebren els plens de la ciutat, amb la presència de tots els regidors i regidores, sota la presidència de l’Alcalde. Vam poder contemplar el sostre de la sala, obra de l’arquitecte mataroní Josep Puig i Cadafalch.

La visita va ser molt curta, perquè hi havia moltíssima gent, molts nens i nenes de les escoles de la ciutat i moltes persones que volien visitar l’edifici.

A la planta baixa, vam poder contemplar la família Robafaves, els gegants de la ciutat, acompanyada de la colla de Nans, tots a punt per la sortida del dia de Sant Jordi.

Després vam fer un volt pel centre històric de la ciutat. Vam visitar la plaça Gran amb "el Rengle" de parades i la botiga "la Confianza", ambdues obres també d’en Puig i Cadafalch. Vam anar fins a la plaça de Can Xammar i vam veure restes de l’antiga muralla de la ciutat, vam visitar l’antiga plaça de la Peixateria i vam caminar pel carrer Barcelona, contemplant les seves magnífiques xafarderes, finestres que permeten veure l’exterior sense ser vist des del carrer.

L’ambient del dia era fantàstic, amb les primeres parades de llibres ja al carrer.

La visita ens va permetre conèixer una miqueta millor la nostra ciutat!
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter