Login

 

cfa-elstarongers@xtec.cat
  93 799 46 04
El proppassat 26 de maig l’Escola organitzà una visita guiada al Caixafòrum de Barcelona per a veure l’exposició Impressionistes i moderns, obres mestres de la Phillips Collection. Una cinquantena d’alumnes i quatre professors acudirem a visitar aquesta exposició extraordinària que només s’ha fet a tres ciutats europees, Barcelona, Roma i Madrid.
 
Vam poder gaudir d’aquesta mostra d’una de les col·leccions més importants del món, amb un fons de més de 4000 obres. Duncan Phillips (1886-1966) fou crític d’art de família benestant de la indústria siderúrgica, va ser el creador d’aquest primer museu d’art modern dels Estats Units.

Les obres que comprava sempre les va adquirir amb criteris purament artístics, no cercava les grans tendències o noms de valor de mercat ni es posava cap límit geogràfic, sinó que es guiava pels mèrits propis de cada creació.

Ens vam repartir en dos grups d’uns vint-i-cinc alumnes amb una guia per a cadascun. Hi hagué un petit interval de temps entre l’inici de la visita de cada grup per tal de no aglomerar-nos i poder seguir millor les explicacions interessantíssimes i molt professionals sobre cada corrent artístic davant d’unes quantes obres característiques de cada un. En acabades les explicacions de les guies encara disposàrem de més temps per passejar per les sales per contemplar totes les obres amb deteniment.

L’exposició constava de 60 obres representatives de 44 artistes de primera talla: Manet, Courbet, Sisley, Van Gogh, Degas, Picasso, Modigliani, Cézanne, Georgia O’Keefe, Modigliani, Kandinski, Pollock i Rothko, entre d’altres. Les obres eren inèdites, només se n’havien vist dues a Barcelona prèviament. Títols com Ballarines a la barra, d’Edgar Degas; L’habitació blava de pablo Picasso o Interior amb cortina egípcia, d’Henri Matisse. Un panorama de 175 anys des del romanticisme fins a l’actualitat, ja que la fundació Phillips encara continua adquirint obres d’artistes contemporanis.

Les obres exposades eren distribuïdes en sis àmbits col·locats intencionadament sense cotilles estrictes cronològiques ni una estructura lineal, a partir d’un rebedor des d’on surten tots els camins cap a cada secció: romanticisme, Realisme, Impressionisme, etc.

Va ser una visita d’una tarda molt ben aprofitada, tothom aprengué molt sobre l’art pictòric i en gaudí molt i en va quedar molt satisfet.  Per tornar-ho a repetir un altre curs.
 
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter