Login

 

cfa-elstarongers@xtec.cat
  93 799 46 04

Dilluns passat  28 de novembre vam anar a visitar l’exposició RENOIR ENTRE DONES  a la Fundació Mapfre de Barcelona. Vam arribar molt aviat i vam aprofitar per anar a fer un volt pel centre de la ciutat. Ens vam fer una foto al bell mig de la Plaça Catalunya, amb coloms inclosos, vam caminar un tram de la Rambla i ens vam aturar a contemplar la font de Canaletes.

Després vam pujar cap a la Fundació Mapfre, on ens esperava una interessantíssima col·lecció d’obres d’art, quadres, majoritàriament, de Pierre-Auguste Renoir.  Com ja indica el títol, la protagonista principal de la seva obra va ser la dona, en les seves diverses interpretacions: La nimfa sensual, la jove d’expressió riallera, la mare càlida, la parisenca sofisticada, la dona culta, la model fascinadora, la noia reflexiva... però també el nu impecable i el retrat elegant. No sense motiu, aquest pintor va ser anomenat pels seus coetanis “el gran pintor de la dona”.

La majoria de les obres exposades, més de setanta, provenen dels museus d’Orsay i de l’Orangerie, tot i que també podem gaudir d’una selecció de pintures provinents d’altres entitats i col·leccionistes privats.

Va ser una sortida molt enriquidora. I no podem deixar de fer esment a l’enllumenat nadalenc que es va encendre quan pujàvem a l’autocar de tornada, just a temps per dir-nos adéu.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter